Skip to content

Technical Software Consultant

Hybrid
 • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
Delivery – Service Center

Job description

Wie we zijn en hoe we werken


Als Software Consultant bij Software Improvement Group adviseer je technologieleiders over hoe ze de kwaliteit van hun software kunnen verbeteren, risico's kunnen verminderen en de kosten van hun bedrijfskritische softwaresystemen kunnen beheersen.


Dit doe je door middel van broncodeonderzoek en bewezen risico- en kostenanalysemethodologieën, ondersteund door onze in-house ontwikkelde analysetooling. Je werkt aan meerdere projecten die tegelijkertijd lopen, variërende van korter lopende maatwerkprojecten (looptijd 6-8 weken) tot langlopende (meerjarige) monitoring projecten, waarbij we onze klanten helpen met continue inzicht en structurele verbetering van hun codekwaliteit. Je werkt in de basis vanuit ons kantoor in Amsterdam (deels thuiswerken is mogelijk), binnen kleine projectteams onder leiding van een senior- of lead consultant. We voeren projecten uit binnen in vrijwel alle sectoren, zoals de overheid, de financiële sector, de energiesector, de telecomsector of andere commerciële sectoren. Ongeacht de sector ben je ervan verzekerd dat in contact komt, adviseert aan, en samenwerkt met senior leiders van grote Nederlandse en internationale ondernemingen.


Jouw rol

Als kernlid van het Software Consultancy team analyseer je de systemen die we als onderdeel van onze projecten beoordelen. Jouw rol is om in korte tijd een goed inzicht in het systeem te krijgen en je bevindingen en hypotheses te valideren met de ontwikkelteams aan de klantzijde.


Je typische werkzaamheden bestaan uit:

 • Het houden van technische interviews met lead architecten of lead ontwikkelaars om de code, documentatie en de systeemarchitectuur volledig te begrijpen;
 • Het analyseren van de systemen in scope van je projecten en het verzamelen en prioriteren van bevindingen die mogelijke risico's opleveren binnen de bedrijfscontext en -doelen van de klant;
 • Het presenteren en valideren van je analyseresultaten met de lead architecten of lead ontwikkelaars;
 • Het formuleren van aanbevelingen aan de klant, samen met je projectteam, ondersteund door de door jouverzamelde bevindingen.


In je eerste maanden ontvang je training in het gebruik van de toolset en methodologieën van SIG. Daarnaast helpen we je om persoonlijke groei te bereiken door middel van coaching door collega’s op je projecten, interne en externe trainingen, regelmatige ontwikkelingsgesprekken met je manager, en de structurele integratie van feedback en evaluaties in onze projecten.

Binnen je klantprojecten kom je in aanraking met een groot aantal verschillende programmeertechnologieën om te analyseren, variërend van oudere technologieën tot de nieuwste webframeworks en bijvoorbeeld low-code technologieën.Je werk is hierdoor ontzettend variërend je bouwt een brede kennisbasis op. Je wordt hierin ondersteund door onze analysetooling.


Wat bieden we jou?

Wij bieden je een unieke kans om samen met ons voorop te lopen het verbeteren van softwarekwaliteit, volgens onzemissie “getting software right”. Wat ons daarbij drijft is niet het “perfect” maken van software, maar organisaties helpen een kwaliteitsniveau te bereiken dat past bij hun organisatie en de doelen die zij hebben. Daarbij zien we ook veel softwaresystemen die een kritische rol spelen in de maatschappij, en helpen we om risico’s in die system en dus de maatschappij te beheersen en minimaliseren. Bij SIG heb je de kans om bij te dragen aan die missie en om aan de basis staan van vooruitgang op het gebied van software over de hele wereld.


In de rol van Software Consultant heb je veel afwisseling, doordat je werkt aan/met veel verschillende systemen, technologieën, marktsectoren, en projectachtergronden. Jouw collega’s vormen een groep van jonge en bijzonder goed opgeleide mensen. Werktijden zijn flexibel, met mogelijkheid tot thuiswerken, en je kunt maximaal 30 dagen per jaar werken vanaf een locatie op afstand. Onze organisatiestructuur is plat, waardoor er veel ruimte is voor ondernemerschap, en eigen initiatieven en ideeën. Daarnaast organiseren zowel SIG als collega’s op eigen initiatief leuke uitjes, zoals een maandelijkse filmavond, een regelmatig terugkerende bordspellenavond, karten, en een jaarlijks zeiltoernooi.

Job requirements

Vereisten: Wat wij vragen:

 • Een afgeronde masteropleiding in een technische richting
 • Je bent analytisch en in staat om een grote set aan informatie te versimpelen tot essentiële bevindingen. Waar nodig kan je daarbij technische bevindingen vertalen naar een niet-technische impact
 • Je bent gedreven om goed onderbouwd advies te geven dat is afgestemd op de business context van de klant en dat voor de klant ook voldoende concreet en bruikbaar is
 • Je kunt beknopte rapportages en documenten schrijven
 • Je bent creatief en kunt overtuigen
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal is voor deze positie een vereiste, zowel mondeling als in geschrift
 • Je hebt ervaring in het ontwikkelen van softwaresystemen, en hebt affiniteit met codekwaliteit. Je kunt zelf code schrijven.

or