Skip to content

Senior Software Consultant

Hybrid
 • Amsterdam, Noord-Holland, Netherlands
Delivery – Service Center

Job description

Wie we zijn en hoe we werken

SIG is een onafhankelijk, op technologie gebaseerd adviesbureau dat middels ons hoogwaardige platform gecombineerd met consultancy oplossingen biedt voor softwarekwaliteit voor ondernemingen over de hele wereld. Wij geloven dat we de wereld een betere plek kunnen maken voor software, door bedrijfs- en technologie leiders te helpen veiligere en gezondere applicaties te creëren die nodig zijn om hun organisatiedoelstellingen te bereiken. Als consultant ondersteun je onze klanten bij het voortdurend identificeren van verborgen risico's en kansen in hun softwarecode of in het bedrijf dat ze willen overnemen - of ze nu bouwen, kopen of besturingssoftware – en adviseer en begeleid hen bij hun digitale transformatie.Waar kom je binnen

Als Consultant maak je deel uit van een team dat software kwaliteitsaspecten voor onze klanten onderzoekt en analyseert. Je adviseert onze klanten, doorgaans IT-directeuren en C-level in grote publieke of private organisaties, over hoe je softwareprojecten effectief kunt besturen, wanneer je moet investeren in kwaliteitsverbetering, hoe je moet rationaliseren en hoe je de kosten kunt beheersen. Door technische analyses op laag niveau en financiële analyses op hoog niveau te consolideren, zorg je ervoor dat onze aanbevelingen het beste aansluiten bij specifieke zakelijke behoeften. Je werkt aan lange termijn opdrachten. Je zorgt ervoor dat de kwaliteit van hun software landschap voortdurend wordt verbeterd door het gebruik van ons Sigrid-platform, en begeleidt hen in de manier waarop zij de kwaliteit in hun teams en processen waarborgen. Je werkt samen met een klein team van specialisten, bijgestaan ​​door een customer success manager. Je werkt tegelijkertijd aan meerdere projecten.


Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn:

 • Je Leidt en voert het contract uit met het team en zorgt ervoor dat de overeengekomen resultaten op alle aspecten en budget worden nageleefd. Je bent actief met de klant in gesprek over de klant specifieke behoeften van de klant en helpt ervoor te zorgen dat extra werk wordt besproken en verkocht.
 • Je borgt naleving van deliverables zoals overeengekomen in het contract, of eventuele vereiste aanpassingen tijdens de looptijd van het servicecontract.
 • Je waarborgt project tevredenheid, adoptie van Sigrid (in lijn met de doelstellingen van het Customer Success Plan) en het spotten van mogelijkheden voor aanvullende diensten (of eenmalige diensten) binnen de contract opdracht.
 • Optimalisatie van het gebruik van SIG resources in relatie tot de overeengekomen dienstverlening en het spelen van een actieve rol bij de optimalisatie hiervan.

Als je jezelf op je gemak voelt bij het leiden van discussies en presentaties op senior management en C-level, dan is dit de baan voor u! Deze rol geeft jou de mogelijkheid om onze klanten op een stevige technische basis te adviseren en begeleiden, waardoor jij als consultant impact hebt.

Je komt terecht in het snelgroeiende team op ons kantoor in Amsterdam. Jij krijgt de kans om de komende jaren de organisatie op te bouwen en vorm te geven. Als onderdeel van uw introductietraining krijgt u een diepgaande introductie in onze organisatie, onze open en wetenschappelijke cultuur en ons portfolio van adviesdiensten.Wat krijg je?

 • Werken op senior managementniveau bij klanten van wereldklasse;
 • Een grote verscheidenheid aan klanten, software landschappen en technologieën om van te leren;
 • Een hoogopgeleide omgeving met een hoog kennis- en opleidingsniveau;
 • Werkschema's zijn flexibel (bijvoorbeeld werken in het buitenland) en flexibiliteit om werk te plannen;
 • Een verscheidenheid aan evenementen, zoals filmavonden, bordspellen en uitstapjes om aan deel te nemen.

Op persoonlijk vlak krijg je on-the-job learning en coaching, aangepast aan jouw persoonlijke behoeften, die je helpen uw individuele ontwikkelingsdoelen te bereiken, variërend van technische vaardigheden tot persoonlijke effectiviteit.

Wij zijn geïnteresseerd in mensen die het verschil willen maken en die geloven dat software beter werk kan en moet leveren aan de organisaties waarin het draait en de klanten die er gebruik van maken. We hebben grote dromen over het verbeteren van de kwaliteit van software over de hele wereld, en we verwachten dat jij hetzelfde hebt om ons te helpen deze te verwezenlijken!Wat wij bieden

Wij bieden een geweldig carrièrepad, een veelzijdige en uitdagende baan in een internationale werkomgeving. We hebben een uitstekend intern trainingsprogramma om uw training en voortdurende ontwikkeling te ondersteunen.

We hebben een platte organisatiestructuur met ruimte voor ondernemerschap, initiatief en creativiteit. Onze voordelen zijn concurrerend (mobiele telefoon, MacBook, verzekeringen). Ons bedrijf groeit snel en internationaal, wat jou de unieke mogelijkheid geeft om een ​​internationale talentenpool te creëren en ermee samen te werken.

Job requirements

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar kandidaten met meer dan 3 jaar relevante consultancy werkervaring, een technische achtergrond en een masterdiploma. Je bent een uitstekende communicator en hebt een grote interesse in de manier waarop bedrijven worden geleid.

Daarnaast vereist de rol:

 • Vloeiend Nederlands en Engels (vereist), andere talen zijn een pluspunt
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk
 • Goed begrip van management- en zakelijke uitdagingen
 • Uitstekende analytische vaardigheden
 • Een passie voor software (kwaliteit)

or