Senior IT Management Consultant Public Sector

Job description


Wie zijn wij:

SIG is een onafhankelijk adviesbureau dat is gespecialiseerd in softwarekwaliteit. Ons doel is om de samenleving te ondersteunen in het creëren van betere software. Dat doen we in teams die elk hun eigen specialismen hebben: zo hebben we teams voor technische disciplines zoals Security, maar ook teams die zich richten op specifieke sectoren, zoals Financial Services, Energie en Public. We zijn internationaal actief met kantoren in o.a. Amsterdam, Brussel, Kopenhagen, Athene en New York.

 

Binnen SIG is het Public team gespecialiseerd in de Rijksoverheid. Het Public team bestaat uit 7 consultants en 2 account executives, en voert primair adviesopdrachten uit voor ministeries, ZBO's, agentschappen en gemeenten. Daarvoor is niet alleen kennis nodig van software engineering, maar moet ook regelmatig worden gelaveerd in politiek-sensitieve contexten. Bovendien moet in onze rapportages de brug worden geslagen tussen bestuurlijke en technische taal. We beantwoorden adviesvragen als:

 • Hoe toekomstvast is mijn applicatieportfolio, in het perspectief van aankomende wetswijzigingen?
 • Hoe kan de beschikbaarheid van onze meest missiekritische applicatie worden verbeterd?
 • Waar moet ik rekening mee houden als ik het beheer van deze applicatie volgend jaar opnieuw aanbesteed?
 • Hoe zorg ik bij mijn nieuw te bouwen applicatie ervoor dat deze voldoende onderhoudbaar, performant en beveiligd wordt?

 

In overheidsland zijn wij een autoriteit die kan leunen op een goede naamsbekendheid en reputatie. We mogen grote organisaties zoals Rijkswaterstaat en Belastingdienst tot onze opdrachtgevers rekenen. We bedienen de overheid op het hoogste niveau: onze analyses dragen bij aan besluitvorming in IT-programma's ter grootte van tientallen miljoenen euro's en belanden regelmatig in de Tweede Kamer. Deze reikwijdte brengt geweldige kansen en tegelijkertijd een grote verantwoordelijkheid met zich mee.

 

Hoe wij werken:

In onze adviesopdrachten speelt techniek een centrale rol. Analyses voeren we uit op het niveau van architectuur, broncode en ontwikkelproces. Daarvoor hebben we state-of-the-art analyse-tooling ontwikkeld die ruim 200 technologieën ondersteunt en eerder op ruim 3.000 systemen is toegepast. De opdrachten voeren we typisch uit met projectteams van drie personen en duren gemiddeld 6-8 weken. De teamsamenstelling sluit maximaal aan op de opdracht: zo bemensen we projecten in het publieke domein liefst met mensen uit het Public team. Elk projectteam staat onder leiding van een Senior Consultant die de eindverantwoordelijkheid draagt, de planning bewaakt en het primaire aanspreekpunt is voor de opdrachtgever. Daarnaast neemt een ondersteunend consultant deel die zich richt op analyse, interpretatie en verslaglegging. Hij/zij is een scharnier naar de technische analist, die zorg draagt voor de meest technische aspecten en codeanalyse.

 

Jouw rol:

Als Junior/Medior Consultant in het Public team heb je een ondersteunende rol in adviesopdrachten voor met name de Rijksoverheid. Dit kunnen intensieve one-off projecten van enkele weken zijn, maar ook doorlopende trajecten van meer dan een jaar. Je draait mee in alle interviews, draagt bij aan de analyse en interpretatie en bereidt presentatie-slides voor. Soms worden ook schriftelijke rapporten opgesteld. Ook internationale opdrachten behoren tot de mogelijkheden. Naarmate je meer ervaring opdoet krijg je aanvullende verantwoordelijkheden, leid je interviews en geef je zelf ook presentaties. Doorgroeien naar Senior Consultant leidt tot eindverantwoordelijkheid voor adviesopdrachten en tot deelname aan commerciële activiteiten in samenwerking met onze twee account executives.

 

Wat wij bieden:

In het Public team bij SIG krijg je de kans om het verschil te maken in IT bij de overheid. Namens 17 miljoen opdrachtgevers dien je het maatschappelijke belang en help je systemen te verbeteren die cruciaal zijn voor onze samenleving. Je krijgt een mix van kortlopende en langlopende projecten en kunt dus rekenen op de nodige variatie. Je krijgt consultancy-ervaring op Champions League-niveau, concurrerende arbeidsvoorwaarden en een vrij besteedbaar opleidingsbudget. Je werkt in een internationale omgeving waar 85% van medewerkers universitaire diploma's heeft en 30% gepromoveerd is. Je kunt overal ter wereld worden ingezet. Een snelle ontwikkeling en bovengemiddelde prestaties worden extra beloond, en er is altijd ruimte om door te groeien naar Senior Consultant. Tegenover de soms intensieve werkweken staan wekelijkse bedrijfspresentaties en borrels, personeelsuitjes en ski-trips.

 

Requirements

Wat wij vragen:

We zijn op zoek naar collega's met een hart voor de publieke zaak en die daar een positieve bijdrage aan willen leveren. Specifiek vragen wij:

 • Universitair diploma in Informatica of een gerelateerd vakgebied
 • 1-5 jaar consultancy-ervaring (interviews, analyse, presentaties etc.)
 • Kennis van basisprincipes in softwareontwikkeling (architectuur, versiebeheer, testing etc.)
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, ook in geschrift
 • Sterke communicatieve vaardigheden
 • Teamspirit
 • Ervaring in de publieke sector is een pré