Payroll Specialist/HR Admin NL

Job description

Wie zijn wij?

SIG is een onafhankelijk adviesbureau dat is gespecialiseerd in softwarekwaliteit. Ons doel is om de samenleving te ondersteunen in het creëren van betere software. Dat doen we in teams die elk hun eigen specialismen hebben. We zijn internationaal actief met kantoren in o.a. Amsterdam, Antwerpen, Copenhagen en New York.

Binnen SIG hebben we een superleuk HR-team dat op zoek is naar een Payroll Specialist/HR Admin.


Waarom hebben we je nodig?

In een groeiende, internationale organisatie is geen dag hetzelfde. Voor ons kantoor in Amsterdam zoeken we iemand die ervoor zorgt dat onze (internationale) payroll en HR administratie op rolletjes loopt. In deze rol ben jij het aanspreekpunt voor alle payroll-zaken binnen onze organisatie en ben je mede verantwoordelijk voor een correcte uitvoering van onze HR-administratie.


Ons team bestaat uit: Office Manager, Recruiters en HR Consultants.

WAT GA JE BIJ ONS DOEN?

  • Uitvoeren van 8 verschillende payrolls voor de diverse landen waar SIG-medewerkers werkzaam zijn. We hebben voor de uitvoering van deze payrolls diverse partners die hiervoor aangestuurd moeten worden.
  • Administratie en coördinatie van contractgegevens, brondocumenten en deze beoordelen op juistheid, volledigheid en tijdigheid.
  • Verzorgen van een correcte benefits administratie, zoals van de WIA en pensioenverzekering, maar tevens ook de benefits in het buitenland.
  • Afhandelen van 30% regeling aanvragen voor onze Kennismigranten en immigratie/ visa aanvragen (IND).
  • Vastlegging van diverse HR-mutaties, waaronder onboarding/ offboarding .

Daarnaast bieden we een veelzijdig takenpakket en zul je je steentje bijdragen aan de overige werkzaamheden binnen het team. Hierbij kun je denken aan het opstellen en verwerken van diverse HR KPI’s en rapportages, maar ook het vastleggen en verwerken van mutaties. 


WAT BIEDEN WIJ JOU?

Een afwisselende zelfstandige functie binnen een snelgroeiend internationaal bedrijf

met de mogelijkheid om deels thuis te werken, ook na de COVID-19 maatregelen.

Op ons kantoor heerst een informele sfeer en binnen ons team is er veel ruimte om over nieuwe ideeën te spreken en uit te voeren. Er is altijd ruimte voor ontwikkeling en wij bieden goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. We zitten op loopafstand van Station Zuid, met de binnenstad van Amsterdam om de hoek.

Requirements

WIE ZOEKEN WE?

  • Je bent een Nederlandse salarisadministrateur die ervaring heeft met buitenlandse payroll of kennis hierover wil verdiepen.
  • Je bent iemand die goed het overzicht kan bewaren, ook als er veel dingen tegelijk op je af komen.
  • Je bent kritisch en doet liever iets goed dan half.
  • Je hebt goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands.
  • Engels is voor jouw geen vreemde taal en accuraatheid is je op het lijf geschreven.

Geinteresseerd?

Denk jij, na het lezen van deze vacature, dat jij voldoet aan het hierboven beschreven profiel? Dan ontvangen wij graag een kort, maar krachtige motivatiebrief met cv.